Saç Renkleri

En Popüler Bakır Saç Renkleri Resimleri

Bakır Saç Renkleri ve Modelleri

Kızıl denildiğinde akla gelen ilk renk tonlarından biri şüphesiz ki bakır rengi. Bakır rengi kızıl saçlar arasında yüze en çok yakışan‚ kişiyi genç ve dinamik gösterme özelliğine sahip en ideal ton. Özellikle çekici bir görünüm kazanmak isteyen bayanlar için bakır tonu vazgeçilmez. Bu yönü ile enerjikliğinin yanında kadınsı ve çekici bir tavrı olduğunu da söyleyebiliriz. Birçok cazip yönü ile bakır kızılı saçlara sahip olmak ne yazık ki herkes için aynı sonucu vermeyecektir. Özellikle ten rengi ile saç renginin uyumu son derece önemli. Bakır kızılına uyan ten renklerinden‚ saç modellerine ve bakır tonlarına bu yazımızda ayrıntılı olarak değineceğiz.

 

Kızıl tonları saç boyamada her zaman için en riskli tonlardır. Bu durum bakır kızılı için de son derece geçerli. Hem boyama ve rengi tutturmak oldukça zordur‚ hem cilt rengi ile uyum yakalamak hem de uygulama sonrasında boyanın akmaması ve sağlıklı bir görüntü elde edilmesi kişiyi zorlayabilir. Ancak birçok bayan yine de tüm bu negatif şartlara rağmen bakır renginden vazgeçemiyor. Doğru uygulamalar ve doğru bir bakım ile saçlarınızı ideal bakır tonunda tutmayı başarabilirsiniz. Şimdi bakır kızılına geçiş sürecinden ve uygulama sonrası yapılması gerekenlerden bahsedelim.

 

Bakır Rengi Saç Modellerinden En Çekici Örnekler

Öncelikli olarak saç renginizin mevcut durumdaki tonu oldukça önemli
Eğer boyalı saçlara sahipseniz her ne renk olursa olsun önce bu boyadan kurtulmanızı öneriyoruz. Açık bir ton bile olsa boya uygulanmış bir saç üzerine tekrar boya yapmak istediğiniz sonuca sizi götürmeyebilir. Tutması bu şekilde çok daha zor olur.

 

Yapmanız gereken önce saçınızdaki boyayı akıtmak olacaktır. Doğal yöntemlerden beyaz sabunu tercih etmenizi önerebiliriz. Beyaz sabun düzenli kullanıldığında saçtaki boyayı akıtır. Ancak kurutma olasılığına karşı nemlendirmenizi de aksatmamalısınız. Bunun dışında kendi saç renginiz koyu ise bunu da saç açıcı maddeler ile açmanız gerekiyor. Bu sayede beyaza yakın bir renk elde edin. Artık saçlarınız bakır kızılına geçiş için hazırlar.

 

Bakır kızılında kaliteli bir ürünü kullanmak önemli
Ayrıca uygulayan kişinin de tercihen profesyonel bir kuaför olması gerekiyor. Birkaç defa üst üste boyama gerekebileceği için bakır kızılı ev ortamında riskli olabilir. Yeterli koyuluğa ve doygunluğa ulaşana kadar boyama yapılır. İstediğiniz bakır tonunu sabırlı bir bekleyiş sonunda elde edeceksiniz. Artık sıra doğru bakımı yapmakta. Boyalı kızıl tonları için özel olarak üretilmiş şampuan ve bakım ürünleri mevcut. Bu ürünler boyanın akmasına engel olmaya çalışır ve daha parlak görünmesine yardımcı olur. Doğru ve düzenli bakıma devam etmeniz durumunda uzun yıllar boyunca bakır kızılı saçlarınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

Gelelim bakır kızılı saçların kimlerde kullanılabileceğine 
Bu sorunun cevabı elbette ki açık tenli bayanlar olacak. Özellikle kızıl tonların birçoğunda olduğu gibi bu renkle de en ideal ve en hoş görüntüyü verecek olan şüphesiz beyaz ten. Özellikle beyaz teninin cansız ve solgun bir görüntü verdiğinden şikayet eden‚ daha enerjik ve daha genç görünmek isteyen bayanlar için bakır kızılına geçiş harika bir çözüm yolu olacaktır. Sadece bakımlı saçlar ve temiz bir ten ile birlikte bile güzel bir görüntü elde edebilmek mümkün.

 

Bunun yanında renkli gözlere de sahip bir bayan ise sonuç çok daha güzel olacaktır. Yeşil ya da mavi gözler bakır rengi saçların cazibesini daha da artırır. Ancak kahverengi ve ela gözler de bu saç rengi ile çok güzel bir uyum sağlayacaktır. Koyu renkli tene sahip bayanlar için ise bakır kızılı çok güzel sonuçlara götürmez. Esmer bayanlar kızıl renk kullanımında ısrar ederlerse tercihlerini daha koyu tonlardan yana kullanmalarını önerebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu