Saç ModelleriSaç Renkleri

Esmer Tenliler İçin Popüler Olacak Saç Modelleri

Esmer ten saç rengi seçimi konusunda zor bir ten rengidir. Özellikle açık tonda saçlara sahip olmak isteyen bayanlar bu noktada çok zorlanırlar. Koyu renkli saçlarla ise fazla karanlık bir görüntüye sahip olduklarını düşünürler. Halbuki doğru renkler kullanıldığında hem açık hem de koyu tonlar esmerlere yakışacak‚ onlara aydınlık bir görüntü kazandıracaktır.

 

Esmer Tenim Var Hangi Saç Rengini Kullanmalıyım?

Saçlarının renginde değişiklik yapmaya karar veren bir bayan için şüphesiz dikkate alınması gereken en önemli noktalardan biri cilt tonuna uygun bir seçim yapmaktır. Yanlış bir seçim kişiyi çok kötü sonuçlara sürükleyebilir. Üstelik sık sık saç boyatmak saçı yakabileceği için uzunca bir süre dönülemeyecek bir yola sokabilir sizi. Bu yüzden öncelikle cilt renginizi dikkate almalı‚ hangi tonların size yakışacağını tespit ederek bir seçimde bulunmalısınız. Bu yazımızda esmer tene sahip olan bayanların tercih etmesi gereken renkler üzerinde duracağız.

 

Esmer Tenler İçin Saç Tavsiyeleri

Esmer tenli bayanların en rahat şekilde kullanabilecekleri saç rengi kumraldır 
Kumral tonlar içerisinde büyük bir çeşitlilik barındırır. Küllü kumral‚ koyu kumral başta olmak üzere tüm kumral renkler bu cilt rengine uyum gösterebilir. Ayrıca kumral renginin ara bir renk olduğunu düşünecek olursak esmerlerin fazla koyu saç kullanmak istemiyor olmalarına da bir çeşit çözüm noktası olabilir. Ne siyah kadar koyudur‚ ne de sarı kadar açık ve iddialı. Yüzü yumuşatır‚ daha naif bir görüntü elde edilmesine yardımcı olur.

 

Esmer ten birçok soğuk saç rengini rahatlıkla kaldırabilir 
Ancak yine de tam bir özgürlükten bahsetmiyoruz. Özellikle kaçınılması gereken bazı renk tonları mevcut. Yapay renkler bu konuda ilk sırada yer alıyor. Yapay tonda olan platin sarısı‚ bakır kızılı ve mavi siyah gibi tonlar birçok bayanda doğallıktan uzak bir görüntü oluşturur. Ancak beyaz tenli bir bayan bu uygulamaları yaparsa onda duruşu daha marjinal ve daha başarılı bir sonuca götürebilir. Bu noktada aynı şeyi esmer bir bayan için söyleyemiyoruz. Esmer bir bayan asla bu tarzda renkleri tercih etmemeli. Mümkün olduğunca doğal saç tonlarını kullanmalılar. Aksi taktirde ortaya gayet kötü bir sonuç çıkacaktır.

 

Sarı tonları kullanılmak isteniyorsa kaçınılması gereken tonlar biraz önce de bahsetmiş olduğumuz gibi platin sarısı‚ altın sarısı ve koyu sarıdır. Kullanılabilecek tonlar da elbette mevcut. Örneğin küllü sarı esmer tenli bir bayanda iyi bir görüntü verecek olan sarı tonlarından biridir. Bunun dışında papatya sarısı olarak adlandırdığımız renk tonu ve küllü koyu saç rengi de esmer tenli bir bayanın tercih edebileceği sarı tonlar arasında yer almaktadır.

 

Aynı şekilde sarı tonları gibi kızıl tonları kullanmak isteyen bayanlara çözüm önerileri sunalım. Turuncu ve bakır esmer tenliler için kara listede olması gereken iki ton. Bu renklerin esmerler de uygulanması çok ucuz ve kötü bir görüntü verecektir. Ancak kızılların hepsini aynı kategoride değerlendirmiyoruz. Dore sarısında olan kızıl tonları‚ altınımsı kızıllar ve ateş kızılı olarak adlandırılan renk tonu esmerlere farklı bir hava verecektir. Esmer tenli bayanlar dikkatli bir seçim yaptıkları ve kullanmamaları gereken renkleri tanıyarak doğru bir tercihe yönelmeleri durumunda çok fazla alternatife sahipler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu