Saç Renkleri

Saçlara Evde Dip Boyası Yapmanın Püf Noktaları

Dip boyası nedir? Saçlara dip boyası yapmanın püf noktalarını bu konumuzda saçlarına evde kendi kendine bu işlemi yapmak isteyen kadınlara özel anlattık.

 

Dip boyası uygulaması, saçları boyanmış ve üzerinden maksimum 2 ay sonrasında saçlarımızın uzamasına müteakip saç diplerinin tekrardan boyanması uygulamasıdır. Ama şunu belirtmek gerekirse her tip saçların boyama işlemi aynı şekilde yapılmayabilir.

 

Siyah saçlara Dip Boyası Uygulaması;

Mesela, siyah renk saçları, siyah saç boyası ile dip boyası yaparken yalnızca boyayan kısımlarına boyama işlemi yapılabilir. Ama canlı renklerden oluşan bir bakır saç rengi boyasıyla dip boyası yapılmış saçların dip kısımları uzadığı zaman dip boyası değilde saçlarımızın aynı zamanda tamamını boyanması çok daha süper sonuçlar verebilir.

Mesela, farklı bir örnekleme yapmak gerekirse çikolata kahverengi bir saçların dipleri uzadığı zaman saçlarımızın öncelikle diplerini 30 dakika kadar sonrasında da uç kısımlarına on dakika beklettikten sonra yıkayıp durulayabiliriz.

 

Farklı bir örnek verecek olursak, ateş kızılı bir saç rengi boyasıyla boya yapılmış saçların dip kısımları boyalık olduğu zaman, genellikle ateş kızılı saçların canlılığı ve parlaklığı da iyice gittiği için bu saçların dipleri ve uç kısımları aynı zamanda boyanırsa çok daha iyi sonuçlar elde edilecektir.

 

Galeride dip boyamanın detaylarını anlattık. Resimlere tıklayarak ilerleyiniz.

Dip Boyası Gelmiş Saçlara Yapılması Gerekenler;

Saçları için dip boyası gelmiş bir saç boyamasını anlatacağız. Örneğin dip boyaması yapılacak saç öncesinde Koleston 7.77 saç rengi tonlarında bir saç boyası ile boyanmış olsun. Ama boyanmış saçlar bir ay sonrasında solma yapmış ve dip kısımları uzamış. Saçta ortalama olarak Yüzde %60 Beyazlar var. Bu sebeple bu saçı  boyarken Koleston 7.77 tam çikolata saç rengi tonlarını tutmayacaktır ve kumral kahverengi saç rengi gibi görünecek.

 

Eğer ki saçlarda beyazlar olmasa idi tam olarak çikolata kahverengi görünümü yakalayabilirdik. Koleston 7.77 bütün saçlarda süper bir sonuç verecek diye düşünmeyelim. Saçların bulunduğu kişinin ana saç rengi dip boyası yapılacak rengin sonucunu değiştirmeye etkisi vardır. Bu püf noktasını aklınıza bir yere yazın diyoruz. Bir saç boyasını beş farklı kadının saçlarında kullanırsanız 5 kadında da farklı sonuçlar alabilirsiniz. Bazen küçük yansımalar renk tonunu farklılaştırabilir.

 

Koleston 7.77 saç boyası ile dip boyasının yapımından bahsedeceğiz.

Öncelikle koleston 7.77 yi bir kaba sıkarak koyduk. Sonrasında yüzde %6 ve yüzde %9 luk oksidasyon ekleyeceğiz.

Bir tüp boya içerisinde 30 gramlık yüzde %6 lık 30 gr %9 luk oksidasyon, toplamda 1 tüp içeriği için 60 gr oksidasyon olacak biçim de ekledik.

Saçlarda çok beyaz varsa yüzde %6 oksidasyon beyazlıkların kapamasında çok yardımcı olurken yüzde %9 luk olansa aradaki siyah renk saç tonlarının kahverengileşmesini el verdiği için bu birleşimi yaptık.

 

Dip Boya Uygulaması Püf Noktaları;

Elde edilen birleşimde saçların öncelikle dip boyası yapılacak fakat uç kısımlarına uygulanmayacak. 30 dakika sonrasında saçların dip kısımlarını ıslatma yapacağız ve hem boyayı daha fazla yapmak çoğaltmak hemde saç boyasının gücünü azaltmak için. Saç diplerinin ıslattığımız boyalı saçları eldiven ile birleştirip bir tarak yardımı ile uçlara çekim yaptık. Bu uygulama saçların uç kısımlarındaki boyada yenileme yapacak ve ıslatılan bir saçın yıpranması da çok daha az olacaktır. Saç daha natürel ve tek renk gibi görünecektir.

 

Ateş kızılı saç rengi ve canlı bakır saç rengi tonlarında boyalarda su ilave edilmez; dip boyası yapmak yerine saç komple olarak saç boyama uygulaması yapılır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu