Saç Modelleri

Farklı ve Trend Sombre Saç Modelleri

Sombre saç modelleri arasında birçok seçenek bulunmaktadır.  İlk model koyu renk saçlarda uygulanan saombre saç modelidir. Sombre saç modellerinin en önemli özelliği koyu renk saçlarda kendini çok iyi gösterebilmesidir.

Saçlar hem kadınlar hem de erkekler için dış görünümün, bakımın önemli bir parçasıdır. Bu nedenle her iki cinste de saçlar büyük bir önem taşımaktadır. Özellikle kadınlar için saçlar oldukça önemlidir. Saç bakımı ve saç şekli gerek kişiye yakışır gerek modaya uygun olmalıdır. Bunun için öncelikle kişilerin ten rengi baz alınmalıdır. Saçlarının doğal renginden sıkılıp kendisinde değişiklik yapmak isteyen kişiler için saç boyaları bulunmaktadır. Saç boyaları saçların renklendirilmesini sağlamaktadır. Saçları boyamanın ve renklendirmenin iki farklı yolu bulunmaktadır.

 

SOMBRE SAÇ MODELLERİ, RENKLERİ VE MODASI

Bu yollardan ilki saçların kuaförde ya da güzellik merkezinde boyatılmasıdır. Kuaförler ve güzellik merkezleri saç boyama uygulaması yapmaktadır. Fakat bu uygulamalar kullanılacak olan boyanın cinsine ve saçın uzunluğuna göre çeşitli fiyatlarda olabilmektedir. Bu nedenle maddi yönden sıkıntı çeken ve saçlarını kolay yoldan boyamak isteyen kadınlar ikinci yolu tercih etmektedir. Saç boyama konusunda tercih edilebilecek ikinci yol ise evde saç boyamaktır.  Evde saç boyamak kuaförde ya da güzellik merkezinde saç boyanmasına göre çok daha uygundur.

 

Özellikle kuaföre çok fazla para harcamak istemeyen kadınlar için evde saç boyamak oldukça mantıklı bir yoldur. Evde saç boyama konusunda da dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Boyanın daha kalıcı olması ve daha sağlıklı bir duruşa sahip olması için evde saç boyama konusunda bazı ipuçları bulunmaktadır. Fakat bazı saç modelleri evde yapılamamaktadır.

 

Uzman bir kişinin yapması zorunludur. Bu saç modellerinin arasında sombre de bulunmaktadır. Bu yazımızda sombre saç modellerinden bahsedeceğiz.

 

İşte sizlere ilham verecek Sombre saç modelleri

 

Sombre Nedir?


Sombre kelimesi saç konusunda çok fazla duyduğumuz ve kulak aşinalığımızın olduğu ombre kelimesi ile bağlantılıdır. Ombre kelimesinin başına s harfi getirilmesi ile ortaya çıkan sombre kelimesi subtle ombre demektir. Subtle kelimesi ise ince anlamına gelmektedir. Kısaca sombreyi ombrenin daha detaylı ve incelikli hali olarak tanımlayabiliriz. Bunun sebebi sombre de çok kesin ve belirgin renk geçişlerinin olmamasıdır. Sombre genellikle ombre kullanmaya cesaret edemeyen kişiler tarafından kullanılmaktadır. Ombre kullanmaya cesaret edilememesi ise ombre modellerinde çok açık renklerin bulunuyor olmasıdır. Sombre de keskin ve belirgin renk geçişlerinin bulunmaması sombreyi ombreye göre daha ideal bir hale getirmektedir. Ayrıca sombre de ne çok abartılı ne de çok bakımsız bir görünüm vardır. Saçlarınızın hem bakımlı hem de daha incelikli görünmesini istiyorsanız siz de sombre modellerini tercih edebilirsiniz.

 

Sombre Saç Modelleri


 Özellikle esmer tenli olup koyu renk bir saça sahip olan kişiler rahatlıkla ombre kullanabilirler. Bu kişiler koyu renk saçlarının açılan kısımları ve araya atılan gölge renkleri ile oldukça hoş bir görünüm kazanacaktır. İkinci sombre saç modeli ise dalgalı saçlara yapılan sombre saç modelidir.

 

Dalgalı saçlar araya atılacak gölgeleri çok rahat taşıyabilecek bir saç şeklidir. Dalgalar ağır bir görünümde olduğu için farklı renk olması dikkat çekici olacaktır. Dalgalı saçlarda hem koyu renklerde hem açık renklerde sombre saç uygulaması yapılabilmektedir. Fakat koyu saçlar en fazla tercih edilen saç renkleridir. Üçüncü sombre saç modeli kıvırcık saçlar için yapılan sombre modelidir. Kıvırcık saçlarda ip rasta gibi duracak olan sombre saç modeli oldukça şık ve marjinal bir görünüm kazandırmaktadır. Hem kısa hem uzun saçlarda rahatlıkla uygulanmaktadır. Siz de saç renginize göre istediğiniz sombre saç modelini yaptırabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu