Kısa Saç Modelleri

Son Moda Kısa Saç Örnek Alınabilir Modeller

Zaman çok çabuk geçiyor. Sizler için örnek alınabilir kısa saç modellerini bu konumuz da derledik. Trend bir kısa saç modeli arıyorsanız doğru yerdesiniz.

Yepyeni bir saç kısa kesim modeli ile girmeye karar verdiyseniz. Fakat kısa saç modelleri içerisinden hangi modelin size uygun olduğunu araştırı yorsanız.

 

Sizlere  bob, küt, lob, katlı ve Pixie saç kesim modellerinden örnek alıp kestirebileceğiniz modelleri yazımızda galeride derledik. Aslında kısa saç modelleri bir şartla neredeyse her yüz şekline yakışır. Bu şart doğru saç modelinin tercihi ile alakalıdır. Karar verdiğiniz saç modeli hem modern ve yüz şeklimize ortalı bir şekilde oturmalıdır. Yüzümüz yuvarlak sa bizim hedefimiz yüzümüzün daha uzun bir şekilde görünmesini sağlamalıyız. Yüz tipimizi daha uzun göstermenin kısa yolu ise Pixie cut kesim modelleridir. Pixie saç kesim modelleri kolayca durulanır ve kurulanır ve saç köpüğü ile basit bir şekilde şekillendirebilirsiniz. Bu kesim saç modeli yüz tipinizi aynı zaman olduğundan daha ince bir görünüme sokar.

 

Kalp yüz tipiniz var ise, sizler için en güzel saç modeli bob tipi kısa saç modelidir. Yüzümüzün alnımızdan çenemize doğru inceldiği için kafamızın arkasındaki saçları kısa, ön tarafındaki saçları da çenemizi hizalayarak Bob kesimi kısa saç modeli ile yüzümüzü daha ortalı bir görünüm kazandırabilir.

 

Kare yüz tipine sahipseniz yüzümüzdeki keskin köşeleri yumuşatmak için bir çare aramalıyız. Çenemizin boyu hizasında haraketli kısa saç kesimleri bizim yüz şeklimize çok yakışacaktır. Saçlarımıza mutlaka sallanan hareketli modeller olmalı. Saçlarımıza bu şekilde katlar attırmalıyız.

Uzun yüz tipine sahip bir kadınsak; hedefimiz yüzümüzün daha kısa görünmesini sağlamalıyız. Bunu yaparken çenemizin hizasından dahada kısa olacak şekilde kısa saç modellerinden mümkün olduğunca uzak durmalıyız. Çenemize tam paralel veyahut çenemizden daha uzun olacak şekilde aşağı taraflarda biten kısa saç modelleri yüzümüzün şeklinin dahada kısa görünmesini sağlayacaktır. Uzun yüzlere yakışabilecek en tatlı saç modeli ise asimetrik yani bir tarafı kısa diğer tarafı uzun olan kısa saç modelleridir.

 

Oval yüzlere sahip kadınlara sözümüz; Bu yüz tipinize mutlaka kahkül yaptırmanızdır. Boynumuzun ince ve uzun ise küt ve kahkül olan kısa saç modellerinden tercih etmeniz sizin güzelliğinize pozitif yönde etki yapacaktır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu