Cilt Bakımı

Kamuflaj Makyajı Nedir Nasıl Yapılır Ne İşe Yarar, Doğum Lekesi

Kamuflaj makyajı nedir? Kamuflaj makyajı nasıl yapılır? Kamuflaj makyajı önerileri. Kamuflaj makyajı renklenmek ve güzelleşmek amacı güden klasik makyajdan farklı olarak, makyaj malzemeleri sayesinde yüzdeki ve vücuttaki yara izleri, yanık izleri, sivilce lekeleri v.b. cilt bozukluklarını kapatmak ve görünürlüğünü geçici olarak ortadan kaldırmak amacıyla yapılan makyaj türüdür.

Kamuflaj Makyajı ile Kusurları Kapatın!

Cilt tahribatları dışında; görünmesini istemediğimiz dövmelerimiz, sivilceler, benler, çiller gibi şeyleri de kapatmak amacıyla kullanılan kamuflaj makyajı, toplum içerisine çıkarken kusurlarını örtmek isteyen hanımlar arasında oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır.

Kamuflaj makyajı yapmanın incelikleri hakkında detaylara değindiğimiz yazımıza giriş yaparken, kamuflaj etmek istediğiniz bölgeye ve cilt tipinize göre uygun makyaz malzemeleri seçmeniz gerektiği hususunun, kamuflaj makyajının başarısını doğrudan etkileyecek bir faktör olduğunu belirtmek istiyoruz.

Kamuflaj Makyajı Nasıl Yapılır:

Yukarıda da belirttiğimiz üzere, doğru ve kaliteli makyaj malzemesi seçimi, kamufle edilecek bölgenin, cildin diğer kısımları ile uyum içerisinde ve doğal durması açısından büyük önem teşkil eder. O yüzden malzemelerinizi kaliteli markalardan ve mutlaka sorunsuz olan bölgenizdeki ten renginize uyumlu olarak seçmeniz gerekmektedir.

Kamuflaj Makyajı İçin Gerekli Malzemeler:

Tahmin edebileceğiniz üzere kamuflaj makyajı için en elzem makyaj malzemesi, iyi bir föndöten ve kapatıcıdır.

Doğum Lekesi Nedir, Neden Olur, Nasıl Geçer?

Doğum lekeleri, her ne kadar önemsenmemiş olsa da, tıp dünyasında hastalıklar grubuna dahil edilmekte ve uzman çocuk cerrahları tarafından da incelenmektedir. Doğum esnasında fark edilen bu lekeler, anneleri kesinlikle endişelendirmemelidir. Çünkü birçok leke, zamanla gerilemekte, yok olmayanlar da herhangi bir hayati tehlikeye yol açmamaktadır.

 

Yeni doğan bebeklerde oluşan bu lekelerin, oluşumlarına göre çok farklı türleri bulunmaktadır. Yüzeysel olarak derilerde oluşurken, bazı doğum lekeleri damarsal kaynaklı oluşmaktadır. Deriye rengini veren hormonların yoğunlaşması ve damarlara yakın noktada bu işlemin gerçekleşmesiyle oluşan lekeler, genellikle çocuklara annelerinden bir hatıra olarak kalmaktadır.

Doğum Lekeleri İçin Doktor Gözetimi

Bebeklerinizde oluşan bu lekeler için çocuk cerrahına başvurduğunuzda, öncelikli olarak hasta öyküsü alınacak ve doğum lekesinin ne zaman oluştuğuna dair sizlerden bazı bilgiler elde edilmeye çalışılacaktır. Bebeklerin tüm vücutlarında yapılan kontrollerin ardından, oluşan lekelerin kaynağı, görüntüleme yöntemleri ile kısa bir sürede tanılanmaktadır. Bu lekelerin neden olduğu bir iç organ anomalisinden şüphelenilirse, bu durumda doppler ultrasonofrafisi ile gözlem yapılacaktır. Buna ek olarak da tomografi ve MR yöntemlerine de başvurulabilir.

Bu yazılara da bakın:

Saçlarımı Boyamadan Önce Neler Yapmalıyım?

Doğum Sonrası Vücutta Oluşan Çatlaklar Nasıl Geçer?

Kaşları Mükemmel Göstermenin Yolları

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu