Kısa Saç Modelleri

Kısa Saçlar İle Yeni Bir Başlangıç

Yeni bir gün yeni başlangıçtır hepimiz için. Ruhumuz yenilenme isteği ile başlar güne, bedenimizde buna eşlik eder. Bazen bedenimize yaptığımız küçük  dokunuşlar bizi oldukça mutlu eder. Saçlarımıza yaptığımız dokunuşlarda bunlardan biridir.

 

Hatta sabah uyanıp   aynanın karşısına geçtiğimizde birçoğumuzun kendimize sorduğu soru bugün saçlarımızı nasıl yapacağımdır. Saçlarımız konusunda oldukça kararsız kalır yeni dokunuşlar yapmaktan çekiniriz. Mesela beğendiğiniz bir kadında gördüğünüz saç modeli acaba bana da yakışır mı diye düşünmekten alı koyamayız kendimizi. Hele ki bu günümüzde oldukça popüler olan kısa saç ise. Eğer sizde öyle düşünenlerden iseniz o halde buraya kulak vermeniz size yardımcı olacaktır.  Eğer saç tipinizi yeterince tanırsanız kısa saçın size yakışıp yakışamadığını anlayacaksınızdır.

 

Saç tipiniz tanımanız istediğiniz rengi ve modeli seçmeniz konusunda da yardımcı olacaktır size.Ayrıca saç tipinizi tanıyıp ona göre karar vermeniz yeni trendlere olan ön yargınızı ortadan kaldıracak kanısındayım. Şimdi günümüzde trend ve oldukça havalı olan bu kısa saç modellerinin ne olduğuna kısaca bir bakalım isterseniz.

 

Kısa Saç Modelleri İçin Anlatımlı Galeri

 

  1. Maskülen Kısa Saç Modeli : Bu kısa saç modeli öncelikle büyük bir cesaret ister ama her zaman tüm dikkatlerin üzerinizde olmasını sağlar. Ayrıca farklı yönlere tarayarak daha havalı durmasını sağlayabilirsiniz.
  2. Bob Kısa Saç Modeli : Eskinin küt saç modelinin günümüze kısa saç akımıyla yeniden girmesidir. Genelde yabancı ünlü yıldızların tercih ettiği bu model de oldukça  güzel görünmektedir.
  3. Lob Kısa Saç Modeli : Bu saç modeli de bob kısa saç modelinin biraz daha kısa versiyonudur. Genellikle düz ve dalgalı saç tipine sahip kadınların tercih etmesini öneririm. Kıvırcık saç, dalgalı saçtaki etkiyi yaratamayabilir.
  4. Asimetrik Kısa Saç Modeli : Bir zamanların en çok tercih edilen bu saç modeli sihirli bir dokunuş gibi. Yüzünüzde gizlemek istediğiniz noktalar için oldukça kullanışlı bir saç modeli. Üstelik bir çok yüz tipine de uygun.

 

PEKİ NEDEN KISA SAÇ TERCİH ETMELİYİM?

Birçoğumuz saçımızdan memnun değilizdir. Kıvırcık saçlı kadınlar düz saç  ister düz saçlı kadınlar ise kıvırcık ister kısa saç kestirmek zaten cesurca bir adım olarak görülüyor.  Şimdi birçok kadının pek cesaret edemediği kısa saç konusundan bahsedeyim. Peki kısa saç en çok kime yakışır herkes kısa saç kestirmeli midir? Öncelikle şunu söyleyeyim yapılan çalışmalar kısa saçın daha çok üçgen yüzlü ve oval yüzlü kadınlara yakıştığını göstermiştir. Eğer sizde bu yüz tipine sahipseniz şimdiye kadar kaçındığınız bu tarzın telafisini kuaför yolunu tutarak yapabilirsiniz.  Şunu da belirtmek isterim ki kısa saçlar bir kadını daha çekici kılar.

 

Uzun saçlar için de kaybolan yüz güzelliğini ortaya çıkarır. Gözler ve kaşlar daha belirgin olup daha dikkat çekici olmaya başlar. Tüm bunların yanında kısa saçlar oldukça pratik ve kullanışlıdır. Uzun saçlar için aynanın karşısında fazlasıyla  zaman harcarken kısa saçlar sizi bu dertten kurtarır. Hem de oldukça tarz olmanızı sağlayacak şekilde. Saç tiplerine baktığımızda birçok saç tipi olduğunu görürüz. Düz saç kıvırcık saç dalgalı saç bunlara örnektir. Saçlarınız kıvırcık ise kısa saçta şekil vermeniz daha kolay olacaktır. Eğer düz bir saç tipine sahipseniz saçlarınızın hacimli olması sizi tarz bir görünümden alıkoymayacaktır.  Dalgalı bir saç tipine sahipseniz saçlarınız şekil alması çok kolay olacaktır. Kısa saçlarınız ile hergün başka bir görünüm elde edebileceksiniz. Uzun saçlarınızda olan sıradanlık hayatınızdan yok olup gidecektir.

 

Sosyal medyanın oldukça aktif kullanıldığı şu  dönemde sizde mutlaka kısa saç akımına katılan ünlüleri görmüşsünüzdür. Birçoğu bir anda çok uzun olan saçlarından vazgeçip kısa saçları ile karşımıza çıkmışlardır. Onarın cesurca yaptığı bu hamleyi neden sizde yapmayasınız.  Ayrıca kestirdiğiniz zaman beğenmezseniz hayatınızın sonu geldi gibi düşünmeyin. Onlar sizin saçlarınız onlara uzaması için zaman verin.

 

Son olarak kadınlar güzelliğini saçlarından alır  sözüyle sonlandıralım. Unutmayın yeni saçlar yeni bir renk yeni bir hava katacaktır hayatınıza. Kendinize bu şansı tanıyın.  Kısa saçların hayatınızda yaratacağı büyülü bir yolculuktan yoksun bırakmayın kendinizi.  Kısa saçlar sadece erkeklerde olmalı algısını yıkıp popüler bir kısa saçla elde edeceğiniz  feminen bir görünümle tanışmak için geç kalmayın.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu